Mamas dubbelbazooka

Kommentera
(null)
Min käre man har lite svårt att vara utan jasminris till vissa maträtter. Jag har dock envisats med att köpa råris om han nu prompt ska äta ris - det är ju en lite bättre variant i alla fall. Av någon underlig anledning så poffar ett jasminrispaket upp i skafferiet då och då i alla fall. Jag brukar då gnissla lite tänder och fräsa lite eftersom jag märkt att det begränsar våra barn. Vi landar nämligen i någon form av återvändsgränd när vi serverar jasminris. De totalvägrar ofta att ens smaka på det som serveras till och sitter istället och skyfflar i sig enbart ris. Så nu passar jag på och kör min sluga dubbelbazooka när David är borta. 
(null)
Jag gjorde två varianter av ris, en skål med råris och en med vitkålsris och lät sedan barnen själva välja och ta för sig. Eftersom vitkålsriset först var väldigt skrämmande så blev råriset helt plötsligt som en kär och god gammal bekant. Hade jag istället ställt råriset bredvid en skål med jasminris som stått och fluffat sig i sin goda arom så hade ju råriset fått "äckligtstämpel" direkt. Hemligheten låg alltså i att servera något som var "ännu värre" och som i detta fall var vitkålsriset. 
(null)
Nu kommer bazookasresultatet: Under middagen växte tydligen nyfikenheten. Jag sa inte ett ord om någon av skålarna utan de fick välja "fritt" (hade ju redan målat in dem i ett hörn med dessa två alternativ, men det insåg de inte) och dra mig baklänges, helt plötsligt smakade både Isak och Otto på vitkålsriset och ville ha mer - flera gånger! 
Mamas dubbelbazooka vs barnen 1-0 ✌️

Ps. Glöm jasminriset nu Daviddarling, det kan du få äta på lunchrestaurang istället! 😉😘

Vitkålsris:
Riv vitkål i rivjärn
Koka/sjud i vatten kryddat med örtsalt ca 7-10minuter

Smaklig spis!