
Om man vill gå ner i vikt eller t ex bli av med högt blodtryck eller diabetes typ II är LCHF en mycket bra metod. Jag vill inte kalla LCHF en diet utan ser det mer som en livsstil som de allra flesta människor skulle må bra av. Det handlar mer
om att välja hel och ren mat, så som vi är desigande för att äta. Men, låt oss nu kalla det för diet eller metod för stunden. Om man vill uppnå något av det jag skrev ovan rekommenderar jag att man ska äta strikt LCHF, alltså gärna inte mer än
20g kolhydrater om dagen (och gärna också köra på med periodisk fasta) för att få bästa resultat. Däremot är det lite skillnad för oss som är en frisk familj med växande friska barn. Vi undviker det mesta i socker och stärkelseväg dagligen så våra
kroppar klarar av att bryta ner både havregryn och potatis utan någon större påverkan. Till och med har de allra tyngsta LCHF-förespråkarna på senare år mjuknat lite och insett att allt kanske inte är svart eller vitt.

The blue whale..
Jag brukar tänka på hälsofördelarna vs det skadliga och t ex så är potatisen extremt rikt på C-vitamin (apelsinen kan nästan slänga sig i väggen) och samtidigt är den lille knölen rik på järn också. Så om man är frisk och normalviktig så ser jag det som
att potatisens fördelar väger upp och stärkelsen får jag ta på köpet (går ju att koka, kyla och sedan värma potatisen igen för att komma undan stärkelsen lite mer krävs bara lite planering.)
Samma gäller det havregryn som innehåller järn, fibrer och protein, bra grejer i det med. Därför ska nu mina killar få prova over night oates till frukost som en variation till den turkiska youghurten som tyvärr utöver nyttigheterna också innehåller tillväxthormon
och påverkar miljön negativt (vilket du kan läsa mer om i tidigare inlägget "En fredagskorg med havredryck").

Nä, nu går jag ner i köket och preppar!
Good night!